*************************************************************************


Tujuan blog ni dibuat ialah untuk aku berkongsi pendapat, cerita, pengalaman dan juga untuk aku meluahkan apa-apa yang terbuku dihati serta macam-macam lagi lah...!!! Harap korang enjoy lah ye... Tapi tak lah BEST sangat blog ni... Lepas baca tu, KOMEN lah sikit.... (^_^) Terima Kasih~


*************************************************************************

Friday, February 18, 2011

APA ERTINYA CINTA?

Assalamualaikum...

Jom kita berkogsi tentang C.I.N.T.A... CINTA tu apa ya? Definisi cinta tu ialah lebih kurang macam “mempunyai perasaan suka dan kasih yang kuat pada seseorang”. Tapi hakikatnya, banyak yang kita harus fahami dari perkataan yang mempunyai lima huruf ini. Ia bukanlah sesuatu yang subjektif tetapi merupakan sesuatu yang mempunyai banyak definisi! Di bawah ni merupakan satu coretan yang aku cipta semasa aku berada di PLKN Kem D’Jelapang, Kubang Pasu, Kedah. Coretan ini aku tulis dalam buku log yang menyimpan seribu satu kenangan aku sewaktu di sana, yang juga merupakan buku yang amat aku sayangi. Jangan ditanya dari mana aku dapat idea sebab aku pun tak tahu... Tangan aku ni lancar aje menulis diwaktu aku kebosanan dalam dorm Seroja, dorm yang menempatkan para pelatih kumpulan Alpha.



Jika ditanya pada sang rembulan tentang apa ertinya CINTA, pasti jawabnya ialah “Cinta itu cantik bak purnama, sanggup menyinarkan cahaya dikala kegelapan...”

Jika ditanya pada sang mentari tentang apa ertinya cinta, pasti jawabnya ialah “Cinta itu ceria bak mentari pagi... Namun adakalanya, sinar cahayanya itu akan terbatas dek mendung kelabu...”

Jika ditanya pada si bunga di taman tentang apa ertinya CINTA, pasti jawabnya “Cinta itu segar... namun andai tak dibajai, ia kan layu menyembah bumi...”

Jika ditanya pada salju tentang apa ertinya CINTA, pasti jawabnya ialah “Ccinta itu suci dan sedingin kalbu di hati...”

APA ERTINYA CINTA bagi korang ya? ..........



Sekian...

No comments:

Post a Comment

komen jangan tak komen~ (~supaya boleh ditambah-baikkan~) Kritikan membina? Pujian? Cadangan? Pendapat? Semua aku terima~